Tiedote

Pohjois-Karjalan kelkkaurilla on käynnissä maankäyttösopimus neuvotteluja usean kunnan alueella. Haastavin tilanne on Kontiolahdella, jossa urastoa ei saada käyttöön vielä tulevalle talvelle puuttuvien sopimusten takia. Myös sähköverkkoyhtiö Fingridin on rakentamassa uutta sähkölinjaa mm. Kuurnan voimalaitoksesta Uimaharjun ja Mönnin suuntiin. Näillä osuuksilla yhtiö kieltää kelkkailun rakentamisen ajaksi.
Nurmeksessa on edetty poikkiolevien urien suhteen ja osa tullaan saamaan käyttöön tulevalle talvelle. Alueella selvitellään ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat alueen urille perusparannuksen sekä uraston hyödyntämisen matkailussa.
Liperin kunta ja Liperin moottorikerho ovat yhteistyössä tehneet suunnitelman uusille uralinjauksille Ylämyllyn alueella.
Muuallakin maakunnan kelkkaurilla tullaan tekemään pienehköjä uramuutoksia syksyn aikana. Muutokset päivitetään kelkkareitit.fi palveluun.