Kelkkailukauden avaus lähestyy

Pohjois-Karjalaankin on saatu jo lunta ja pakkasta. Uria pyritään pohjaamaan sitä mukaan kun lumimäärä sen mahdollistaa. Tavoitteena on saada aukaistua ensin maauraosuuksia, joihin vesistöt eivät vaikuta. Urat pohjataan ensin kelkoilla, jonka jälkeen urastoa hoidetaan tamppareilla. Urat pyritään ajamaan tampparilla 1-4 kertaa läpi kauden aikana, riippuen urien käyttömäärästä. Yhdistys tiedottaa tarkemmin urien avautumisesta.
Kelkkaurien maankäyttösopimusten päivitys on käynnissä edelleen Kontiolahden sekä Polvijärven alueen urilla. Myös yksittäisiä sopimuspäivityksiä tehdään sitä mukaan kun niitä ilmaantuu.

Uralupiin on tullut uutena vuosilupa historic kelkoille 30 €. Lupa käsittää kelkat vuosimalli 2000 ja sitä vanhemmat. Uraluvat ovat edelleen kelkkakohtaisia ja ostomahdollisuudet kuten viime vuonna. Vry:n jäsenkerhojen jäsenille kausilupa 100 €, ei jäsenet 140 €. Tarjous on voimassa 15.01.2022 asti, jonka jälkeen kausilupa 160 €.

Tiedossa olevia tapahtumia Pohjois-Karjalassa ovat SM Sprint 5.-6. helmikuuta Kiteellä sekä SM Enduro 25.-26. helmikuuta Tuupovaara-Ilomantsi-Lieksa alueella.